Xavier 'Pendón'

González Ranchal

Blanes, 1989

Títol Grau Superior de composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) sota el mestratge d'Albert Guinovart (2013). Títol Grau Professional de clarinet al Conservatori Professional de Badalona (2008).

Com a compositor he tingut l'oportunitat d'escriure música de concert, música folk, pop i per a audiovisuals. He participat en diversos premis de composició, guanyant el primer premi al Certamen Musical Ciutat de Sabadell 2011, l'accèssit al 28è Certamen Musical Ceret-Banyoles 2012, segon premi i premi popular al Concurs de Joves Compositors de Blanes 2009 i diversos accèsits al Premi Ciutat de Reus de composició per a corals infantils 2009 i 2011. Han interpretat obres meves al Palau de la Música Catalana i a l'Auditori de Barcelona, i arranjaments per a diferents espectacles al Teatre Nacional de Catalunya.

En la meva vessant d'intèrpret he actuat i enregistrat amb formacions molt diverses. Actualment compagino Biflats i Coblatropic amb col·laboracions en altres projectes. Dedico una part del meu temps a la docència, impartint classes de clarinet, saxo i composició a l'Escola Municipal de Música de Banyoles.

  • Facebook - círculo blanco
  • Blanco Icono de Instagram